banimod / etpro / ettv forums Forum Index banimod / etpro / ettv forums
Bani's Discussion Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ETTV Public beta 8
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Pro News
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zinx



Joined: 16 Jan 2004
Posts: 268
Location: US

PostPosted: Sat Nov 12, 2005 9:05 am    Post subject: Reply with quote

That bug should have been fixed in b8 :/
Old demos will still have the problem, though.
_________________
Zinx Verituse http://zinx.xmms.org/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
deej



Joined: 19 Mar 2004
Posts: 743
Location: Belgium!

PostPosted: Sat Nov 12, 2005 9:06 am    Post subject: Reply with quote

zinx wrote:
That bug should have been fixed in b8 :/
Old demos will still have the problem, though.


The demo was recorded today so I guess it's still there.
_________________
Our servers now run on 64 bit steroids. Point your ET to:
- Forgotten Ground StopWatch Server with occasional wolfrof 1
- Fraggle Rock ETPub Server - Mix up ET/UT & Duke Nukem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
EagleReloaded



Joined: 19 Nov 2004
Posts: 278
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Sat Nov 12, 2005 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

But you used a B4 gameserver to record the demo, so wouldn't it still have the problem then regardless of what slave you used? B8 might indeed fix it.
_________________
Some people play tennis, I erode the human soul.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address MSN Messenger
deej



Joined: 19 Mar 2004
Posts: 743
Location: Belgium!

PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:41 am    Post subject: Reply with quote

EagleReloaded wrote:
But you used a B4 gameserver to record the demo, so wouldn't it still have the problem then regardless of what slave you used? B8 might indeed fix it.


Good point. Have to recheck that with B8 then.
_________________
Our servers now run on 64 bit steroids. Point your ET to:
- Forgotten Ground StopWatch Server with occasional wolfrof 1
- Fraggle Rock ETPub Server - Mix up ET/UT & Duke Nukem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Sun Nov 13, 2005 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

some values of ettv_mtu between 1400 and 16000 (on the master) seem to cause the slave to get in trouble.

Various values from 1401 through 12000 seemed to give errors like
Code:

ERROR: ettv_CL_ParseGamestate: bad command byte
********************
VM_Call with NULL vm

Code:

ERROR: MSG_ReadDeltaShared: wrong magic byte 0xffffffff
********************

Sometimes the slave would also crash.

Both master and slave running ettv-beta8pingfix

tested with multiple masters and slaves on different networks. Masters were all playing back a demo.

13000 and above seemed to work, as does 1400
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
bani
Site Admin


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 3685

PostPosted: Mon Nov 14, 2005 12:26 am    Post subject: Reply with quote

looks like your networks are corrupting udp fragments. and of course you already know something in your network is delaying consecutive udp packets.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Mon Nov 14, 2005 12:36 am    Post subject: Reply with quote

bani wrote:
looks like your networks are corrupting udp fragments. and of course you already know something in your network is delaying consecutive udp packets.

That happens on the network that didn't delay too

edit:
it also happens for mtu's less than 1400

edit:
it also happens if the slave and master on the same box.

edit:
tried on a single box with both linux 2.4.30 and winxp, same result.
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
arni



Joined: 20 Feb 2005
Posts: 188

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 8:11 am    Post subject: Reply with quote

i had another few crashes on borked demos, this time b8 with pingfix:

Code:
Version: etpro 3.2.0
Platform: Linux
Signal: Segmentation violation (11)
Signal code: 1
fault address: 0x14d0
Load addresses:
0x40020000 /lib/tls/libm.so.6
0x40043000 /lib/libdl.so.2
0x40048000 /lib/tls/libc.so.6
0x40000000 /lib/ld-linux.so.2
0x495ff000 /lib/libnss_compat.so.2
0x49607000 /lib/libnsl.so.1
0x4961d000 /lib/libnss_nis.so.2
0x49627000 /lib/libnss_files.so.2
0x49631000 play/pb/pbsv.so
0x4ed18000 /lib/libnss_dns.so.2
0x4ed1e000 /lib/libresolv.so.2
0x4c908000 /home/ettv/et/etpro/tvgame.mp.i386.so
EIP: 4c92f79e
edi:00000000 esi:000014d0 ebp:00000710 esp:bfff3320
eax:00000710 ebx:4c943720 ecx:000001c4 edx:00000000
stack:
4c93e988 00000000 00000000 4c943720 00000001 00000000 0805bb8d 4c92cff1
00000000 080b0e87 08dc884c 00000000 08de8c00 bfff4408 fffffffe 0808d91c
00000001 00000000 0805bb8d 080b09e4 080c15e0 0000044d 08077fd7 00000000
00000002 bfff4408 08078208 080cbf61 08dc6620 00000000 08ab1d44 08059da8
code:
f3 a5 8b bb 20 ff ff ff ff 44 24 08 81 44 24 04 c8 5b 00 00 8b 54 24 08 3b 57
0c 7c 95 83 c4 0c 5b 5e 5f 5d c3 8d 8b 80 b2 ff ff 8d ab ac e4 ff ff 89 0c 24
Stack trace:
1 entries
/home/ettv/et/etpro/tvgame.mp.i386.so[0x4c9235a8]


i am not sure anymore if it really only happens on certain demos or also at random, but here is the demo:

http://dl.vpclan.de/demo0000.tv_84

EDIT: Just had it crash on the same demo again - same debug message
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
deej



Joined: 19 Mar 2004
Posts: 743
Location: Belgium!

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

-=[VP]+arni+=- wrote:
i am not sure anymore if it really only happens on certain demos or also at random, but here is the demo:

http://dl.vpclan.de/demo0000.tv_84

EDIT: Just had it crash on the same demo again - same debug message


Code:
-------- UNRECOVERABLE ERROR --------
This may be due to a bug in etpro
Information to be used in a bug report is being generated:
------------- CUT HERE --------------
Version: etpro 3.2.0
Platform: Linux
Signal: Watchdog (14)
Signal code: 128
Load addresses:
0x4001d000 /lib/libm.so.6
0x4003e000 /lib/libdl.so.2
0x40041000 /lib/libc.so.6
0x40000000 /lib/ld-linux.so.2
0x40012000 /lib/ld-linux.so.2
0x499e0000 /lib/libnss_compat.so.2
0x499e8000 /lib/libnsl.so.1
0x499f9000 /lib/libnsl.so.1
0x499fc000 /lib/libnss_nis.so.2
0x49a05000 /lib/libnss_files.so.2
0x49a0e000 /srv/et/ETTV/ettv_slave/pb/pbsv.so
0x4c50c000 /srv/et/ETTV/ettv_slave/etpro/tvgame.mp.i386.so
0x4e8a2000 /lib/libnss_dns.so.2
0x4e8a7000 /lib/libresolv.so.2
0x4e8b5000 /lib/libresolv.so.2
EIP: 400e9d72
edi:bffff568 esi:00000000 ebp:08dc79b0 esp:bffff530
eax:fffffffc ebx:00000010 ecx:bffff570 edx:00000000
stack:
00000010 bffff570 0000000f 0804d5e1 00000010 bffff570 00000000 00000000
bffff568 00000000 4c534e99 4c547720 00000008 0c3c6fb6 00000000 0000bb80
00008001 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
code:
5b 5e 5f 3d 01 f0 ff ff 73 39 c3 e8 ca 12 01 00 50 57 56 53 8b 7c 24 24 8b 74
24 20 8b 54 24 1c 8b 4c 24 18 8b 5c 24 14 b8 8e 00 00 00 cd 80 5b 5e 5f 87 04
Stack trace:
1 entries
/srv/et/ETTV/ettv_slave/etpro/tvgame.mp.i386.so[0x4c5275a8]


That's what happened to me when I tried to play your demo.
_________________
Our servers now run on 64 bit steroids. Point your ET to:
- Forgotten Ground StopWatch Server with occasional wolfrof 1
- Fraggle Rock ETPub Server - Mix up ET/UT & Duke Nukem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
hubbler



Joined: 03 Nov 2005
Posts: 1

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

ok when i run the server using etded.x86, i get 20 ping, but when using beta 8 with pingfix i still get like 60-80 ping

also i have an other when i record a demo from the ettv slave, when i try to playback it doesn't find the file, but if i try to playback the demo from the master it playbacks ok
Back to top
View user's profile Send private message
arni



Joined: 20 Feb 2005
Posts: 188

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

ettv_autorecord also doesnt work in b8 :-/
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
deej



Joined: 19 Mar 2004
Posts: 743
Location: Belgium!

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 2:25 pm    Post subject: Reply with quote

-=[VP]+arni+=- wrote:
ettv_autorecord also doesnt work in b8 :-/


Works great here though.
_________________
Our servers now run on 64 bit steroids. Point your ET to:
- Forgotten Ground StopWatch Server with occasional wolfrof 1
- Fraggle Rock ETPub Server - Mix up ET/UT & Duke Nukem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
arni



Joined: 20 Feb 2005
Posts: 188

PostPosted: Wed Nov 16, 2005 8:54 am    Post subject: Reply with quote

ah, it seems to work once you kicked it off with /record

older versions used to autorecord as soon as there was something to autorecord ...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
deej



Joined: 19 Mar 2004
Posts: 743
Location: Belgium!

PostPosted: Thu Nov 17, 2005 2:25 pm    Post subject: Reply with quote

deej wrote:
Had another weird error today with the b8. I startup a slave with +map oasis to let it run standalone. Then, when I try to connect that slave to our hub it does this:

Code:
tv connect ettv2.fragland.org:50000 [pass] [pass]
----- Server Shutdown -----
Sending heartbeat to etmaster.idsoftware.com
==== ShutdownGame ====
---------------------------
ettv: ettv2.fragland.org:50000 resolved to 217.20.115.116:-15536
Sys_Error: VM_Call with NULL vm
Shutdown tty console


Any idea why it resolves port 50000 to -15536?


I narrowed this one a bit more down.

- ettv_netblast 1 on the hub gets the slave into trouble like noted above
- ettv_netblast 0 does not but creates huge amount of skipped demoframes.
_________________
Our servers now run on 64 bit steroids. Point your ET to:
- Forgotten Ground StopWatch Server with occasional wolfrof 1
- Fraggle Rock ETPub Server - Mix up ET/UT & Duke Nukem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Mon Nov 21, 2005 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

a bit late, but ettv-b8-pingtest shows very different ping and lagometer from etded.

On the same server, with myself as the only player and plenty of CPU and bandwidth to spare:
etded
~40 ping, only very occasional yellow in upper lagometer
ettv-b8-pingtest
~70 ping, long runs of yellow spikes in the lagometer.

It could be placebo, but b-8-pingtest feels laggier too. b-7 looks/feels like etded.

edit:
reproducable on multiple servers, including dedicated on the same box as the client.
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Pro News All times are GMT - 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group