banimod / etpro / ettv forums Forum Index banimod / etpro / ettv forums
Bani's Discussion Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Psuedo-documentation: Watermark example
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Pro
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The Necromancer



Joined: 25 Sep 2004
Posts: 126

PostPosted: Wed Apr 06, 2005 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

[pH*Deus] wrote:
[DBG]Rafiki wrote:
"image not power of 2 scaled"


2^n
=
2 x 2
4 x 4
8 x 8
16 x 16
32 x 32
64 x 64
128 x 128
256 x 256
512 x 512
1024 x 1024
and so on

engine also supports:
2 x 4 ( 4 x 2 ) - who use that ?!
4 x 8 ( 8 x 4 )
16 x 4 ....
it will take forever to write all of them
maxium is about 2048x2048 because it is common limit of gfx hardware
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Rain



Joined: 02 Aug 2003
Posts: 651
Location: Muffin Laboratories

PostPosted: Wed Apr 06, 2005 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

The Necromancer wrote:
engine also supports:
2 x 4 ( 4 x 2 ) - who use that ?!
4 x 8 ( 8 x 4 )
16 x 4 ....

it will take forever to write all of them
maxium is about 2048x2048 because it is common limit of gfx hardware

Either coordinate can be any power of two within the contraints of the graphics hardware. The 3DFX Voodoo 1-3 are limited to 256x256 (or smaller) textures (and yes, there are still poor bastards playing ET with those cards.)

The upper bound is primary practicality (file size, texture upload time), and texture memory; most modern cards will do fine with larger textures, and 8192x4096 textures aren't uncommon (with larger available if you really want them.)
_________________
Rain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
_NeT_WalBanger



Joined: 19 Sep 2004
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Sat May 14, 2005 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Hi

Need help Smile

I just taken over running a server and i cant get the water mark to work at all Sad


What i done is:-
1) Made a folder called "watermark" then made a folder called "cr" in that and then put your pictyre in it called "bc.tga"

2) zipped all these up as 1 folder and renamed it so its called "wartermark.pk3" (i presume i DONT zip all of the folders up seperate..... just as 1 zip? cause thats what i did)

3) added this command to "server.cfg" :-
set b_watermark "watermark/cr/bc"
set b_watermarkFadeAfter "-1"
set b_watermarkFadeTime "-1"

4) then uploaded the server.cfg to where it should be
5) then uploaded the "watermark.pk3" to http://www.net-clan.com/WolfWeb/etpro


Nothing happens dosnt even try to download Sad

Plz help a thick person out :p
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Rain



Joined: 02 Aug 2003
Posts: 651
Location: Muffin Laboratories

PostPosted: Mon May 16, 2005 10:57 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
the watermark images MUST exist in the watermark/ directory, because the server will prepend this before the specified watermark name.

_________________
Rain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Mon May 16, 2005 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Rain wrote:
Quote:
the watermark images MUST exist in the watermark/ directory, because the server will prepend this before the specified watermark name.


In other words:
set b_watermark "cr/bc"
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
_NeT_WalBanger



Joined: 19 Sep 2004
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Tue May 17, 2005 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

hmmmm nope still dont work Sad


i redid the code on the server.cfg to this:-
set b_watermark "cr/bc"
set b_watermarkFadeAfter "-1"
set b_watermarkFadeTime "-1"

and just incase i did wrong in zipping it i just zipped the cr folder containing the bc.tga......... then i uploaded BOTH of the above .pk3's to where all the downloads come from (i.e maps):-
http://www.net-clan.com/WolfWeb/etpro
and
http://www.net-clan.com/WolfWeb/etpro/watermark
and
http://www.net-clan.com/WolfWeb/etmain


and also the server:-
/etpro
and
/etmain
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Wed May 18, 2005 12:34 am    Post subject: Reply with quote

ok, then go on and follow these steps:

1.) Download the file I made for you using a shader and your (its not really your™) logo.
http://etpro.poohunter.de/watermark.pk3

2.) Put this file on the server into the etpro dir and nowhere else (except the webdownload etpro dir OFC).

3.) Edit your serverconfig as follows:
Code:
set b_watermarkAlpha 0.66            // Controls the transparency (1 = no transparency, 0 = invisible)
set b_watermarkFadeTime 1.5          // the amount of time it takes to fade out in s
set b_watermarkFadeAfter -1          // The time after it is faded out in s(-1 = never)
set b_watermark "cr/bc"              // The path to the watermark


4.) Restart the server

5.) Check your local client if you have b_watermarkalpha set to something > 0 && <= 1 otherwise you won't see the watermark

6.) connect to your server

7.) Come back here , fall to your knees and bow to me for helping you out Wink

8.) Use Your own imagefile and follow the above steps again (You can cancel 7 though Wink )


P.S.: While checking your server out I found out that b_watermarkalpha is empty.
Code:
]/pb_cvarval b_watermark
^5PunkBuster Client: SV_CVAR b_watermark = 'cr/bc'
]/pb_cvarval b_watermarkalpha
^5PunkBuster Client: SV_CVAR b_watermarkalpha = ''
]/pb_cvarval b_watermarkfadetime
^5PunkBuster Client: SV_CVAR b_watermarkfadetime = '-1'
]/pb_cvarval b_watermarkfadeafter
^5PunkBuster Client: SV_CVAR b_watermarkfadeafter = '-1'

And I had to download a shitload of maps before I was able to play.
Since the server runs in stopwatchmode you might want to
set b_campaignfile "scripts/centraleurope.campaign"
to prevent people from downloading every custom map on the server.
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
_NeT_WalBanger



Joined: 19 Sep 2004
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Thu May 19, 2005 5:05 am    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot for your time and effort......
But its still not quite working.......


I did what you said then when i reset the sever it gave me this error (BEFORE i tried reconnecting..... Straight after i did /rcon password quit) :-


Then when i reconnect it still dosnt show Sad (nothing is there).

BUT when i put the watermark.pk3 in MY etmain on MY computer it works :/, What am i doing wrong?




P.S not sure what what you mean by point 5)
Quote:
5.) Check your local client if you have b_watermarkalpha set to something > 0 && <= 1 otherwise you won't see the watermark



Ohh but consider Point 7) done Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
_NeT_WalBanger



Joined: 19 Sep 2004
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Thu May 19, 2005 6:28 am    Post subject: Reply with quote

HMMMMMM

ok i been told by others that it does work.......... so why cant i see it :p
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Thu May 19, 2005 9:44 am    Post subject: Reply with quote

maybe your client has autodownload disabled

check your client for cl_allowdownload 1

1) Open console
2) type cl_allowdownload and hit ENTER
3) if it is not 1 --> type seta cl_allowdownload 1 and hit ENTER

this should help

PS: for b_watermarkalpha on your client (some posts above)
do the same steps as above but replace cl_allowdownload with b_watermarkalpha and set it to a value between 0.1 and 1 (0 is invisible, therefor > 0)
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
_NeT_WalBanger



Joined: 19 Sep 2004
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Thu May 19, 2005 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot......... All sorted Very Happy

You seem to know your Stuff, so i wonder if you can help me on 1 more thing but i dont know if you can.....



When you download anything, maps/watermarks etc, the game crashies and people have to reconnect you know why and how to fix?



Ohh and 1 more thing...... Thanks a lot, much appriciated
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nail



Joined: 02 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Thu May 19, 2005 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

_NeT_WalBanger wrote:
Thanks a lot......... All sorted Very Happy

You seem to know your Stuff, so i wonder if you can help me on 1 more thing but i dont know if you can.....



When you download anything, maps/watermarks etc, the game crashies and people have to reconnect you know why and how to fix?



Ohh and 1 more thing...... Thanks a lot, much appriciated



afaik, download crashes were fixed in 2.60 patch ( thanks etpro team)
_________________
Improvise, Adapt, Overcome
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Northerner



Joined: 29 Dec 2003
Posts: 15
Location: South Dakota

PostPosted: Thu Jul 07, 2005 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

is [pH*Deus] still around?
i need help making a watermark
i have tried several times and cant get mine to work
always comes up with a black background and i want
mine transparent.
i have tried PS & PSP but i must be doing something wrong?
something so simple sure tears at my shorts! Evil or Very Mad
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Thu Jul 07, 2005 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

Northerner wrote:
is [pH*Deus] still around?

Yes, he is Smile

save as tga and make sure to include saving alphachannel as well. 32 bit tga files should be able to keep alphachannel.
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Northerner



Joined: 29 Dec 2003
Posts: 15
Location: South Dakota

PostPosted: Thu Jul 07, 2005 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

i try and save as tga but the alphachannel box wont light up so i can checkmark it?

i tried saving from a .psd file and a .gif file in rgb mode and no go?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Pro All times are GMT - 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group