banimod / etpro / ettv forums Forum Index banimod / etpro / ettv forums
Bani's Discussion Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tool: ET Starter Pro
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Sun Jul 03, 2005 6:45 am    Post subject: Reply with quote

gotenks wrote:
just to note, on my old isp i'd wait and connect and do everything... and i'd still get the error... only changing from my college's isp to a commercial isp worked

Maybe with some isps/firewalls/whatever the packets got corrupted
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tintifax_x



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 25
Location: Austria

PostPosted: Sun Jul 03, 2005 7:44 am    Post subject: Reply with quote

booger wrote:
Thats the lamest excuse for changing cdkeys ive ever heard.It isnt the key itself,its pb's server causing the problem.
Any decnt batch/sh file could do the same thing.
On servers that dont run etpro,often times there is a shrubbot,I don't know how many time I've had to reset levels because some schmuck deleted his etkey.Same goes for admin mod.

I find it so ignorant to deny that there exists a massive problem which prevents *many people* from joining a (multiplayer only) game. How much worse can it get from there? Maybe you don't have this problem, but that does not mean that it doesn't exist. I don't need no excuse for anything. I am just using a known and functional workaround to get past a problem that I cannot solve in any other acceptable way. (If you had to bear the same problems with this as I had to, I bet you wouldn't suggest me to wait for 3 minutes every time this error occures.)

If we could direct all the energy out of these discussions into the right direction (to Evenbalance), it would be the better way imho.

Sl, Tinti
Back to top
View user's profile Send private message
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Sun Jul 03, 2005 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

[pH*Deus] wrote:

Lekdevil.NL wrote:
The exact cause of this problem is rather complex and will take a long post to describe (which I will do when I've got the time).

The short version is: under certain circumstances (that is the long story), the PB GUID Auth server will tell the ET server you're connecting to that it has not received your CD key yet. That bit of false information is then cached on the ET server for 3 minutes. During that time, all your reconnect attempts (at least when using the same CD key) will fail.

The easiest course of action when getting that "Valid CD Key..." message is to wait for 3 minutes, and then reconnect.


Note that leks post confrims that geting a new key is an alternate workaround.

If you wait 3 minutes, and get the error again, you are stuck waiting another 3 etc...
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
gloowa



Joined: 02 Jun 2005
Posts: 1

PostPosted: Mon Jul 04, 2005 4:00 am    Post subject: Reply with quote

[pH*Deus] wrote:
btw deleting ur etkey is a fucking stupid thing!
There is no need to do it unless you are banned for cheating!


Nope, i got "Valid cdkey id not blahblah blah..." error about 3, 4 times a day, so...
I already written my own aplication witch dels etkey on evry ET start...
Back to top
View user's profile Send private message
gotenks



Joined: 15 Nov 2002
Posts: 4040
Location: out of my mind

PostPosted: Mon Jul 04, 2005 5:38 am    Post subject: Reply with quote

gloowa wrote:
[pH*Deus] wrote:
btw deleting ur etkey is a fucking stupid thing!
There is no need to do it unless you are banned for cheating!


Nope, i got "Valid cdkey id not blahblah blah..." error about 3, 4 times a day, so...
I already written my own aplication witch dels etkey on evry ET start...
i allmost did, but i got lazy and had a batch file do it
_________________
My Website

After a night of binge drinking:
=FF=im2good4u wrote:
WTF wanst i on top ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fuego



Joined: 20 Feb 2004
Posts: 31
Location: Canary Islands, Spain

PostPosted: Mon Jul 04, 2005 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

can i have that batch file please... Very Happy

This etkey thing really shits me...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
gotenks



Joined: 15 Nov 2002
Posts: 4040
Location: out of my mind

PostPosted: Mon Jul 04, 2005 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

i'd personally just use his program (i just formatted my pc last night... and didn't back up... but it was essentially this:
Code:
cd c:\program files\wolfenstein - enemy territory\etmain\
del etkey

i saved that as a bat file and created a shortcut to it on my desktop, then i'd run it, next i'd start ASE
_________________
My Website

After a night of binge drinking:
=FF=im2good4u wrote:
WTF wanst i on top ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ouroboro



Joined: 26 Jul 2004
Posts: 662

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 3:32 am    Post subject: Reply with quote

gotenks wrote:
i'd personally just use his program (i just formatted my pc last night... and didn't back up... but it was essentially this:
Code:
cd c:\program files\wolfenstein - enemy territory\etmain\
del etkey

i saved that as a bat file and created a shortcut to it on my desktop, then i'd run it, next i'd start ASE


Code:

del etmain\etkey
ET.exe %*


put ET.bat in the same dir as ET.exe then set ASE to launch the BAT instead of the EXE.

%* passes all the ASE perameters to the game on launch (mod, ip, etc).
Back to top
View user's profile Send private message
Tintifax_x



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 25
Location: Austria

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 3:36 am    Post subject: Reply with quote

Or simply download my tool Wink
Back to top
View user's profile Send private message
gotenks



Joined: 15 Nov 2002
Posts: 4040
Location: out of my mind

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 3:40 am    Post subject: Reply with quote


_________________
My Website

After a night of binge drinking:
=FF=im2good4u wrote:
WTF wanst i on top ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 5:16 am    Post subject: Reply with quote

If you still think deleting is the way to go i suggest 2 bat files.
one to delete the etkey
and another one to restore you one and only original old etkey
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gotenks



Joined: 15 Nov 2002
Posts: 4040
Location: out of my mind

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 8:44 am    Post subject: Reply with quote

good idea, if the original one will work again... which wouldn't for me Razz
also semi requirement IF you're in a clan
_________________
My Website

After a night of binge drinking:
=FF=im2good4u wrote:
WTF wanst i on top ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Another point, if you are still getting the guid problem, open a support ticket with evenbalance. If enough people do this, maybe they will actually fix it :/

Keeping a copy of your 'main' etkey is a good idea if you play in leagues (although TWL at least has dropped GUID checking until this is fixed)
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
fuego



Joined: 20 Feb 2004
Posts: 31
Location: Canary Islands, Spain

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 5:28 am    Post subject: Reply with quote

ouroboro wrote:
gotenks wrote:
i'd personally just use his program (i just formatted my pc last night... and didn't back up... but it was essentially this:
Code:
cd c:\program files\wolfenstein - enemy territory\etmain\
del etkey

i saved that as a bat file and created a shortcut to it on my desktop, then i'd run it, next i'd start ASE


Code:

del etmain\etkey
ET.exe %*


put ET.bat in the same dir as ET.exe then set ASE to launch the BAT instead of the EXE.

%* passes all the ASE perameters to the game on launch (mod, ip, etc).


I am a n00b and don't know much about codes... but you would be a legend if you could actually make such a program for me... Very Happy

PS: I might even consider having your babies...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
ouroboro



Joined: 26 Jul 2004
Posts: 662

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 6:06 am    Post subject: Reply with quote

fuego wrote:
ouroboro wrote:
gotenks wrote:
i'd personally just use his program (i just formatted my pc last night... and didn't back up... but it was essentially this:
Code:
cd c:\program files\wolfenstein - enemy territory\etmain\
del etkey

i saved that as a bat file and created a shortcut to it on my desktop, then i'd run it, next i'd start ASE


Code:

del etmain\etkey
ET.exe %*


put ET.bat in the same dir as ET.exe then set ASE to launch the BAT instead of the EXE.

%* passes all the ASE perameters to the game on launch (mod, ip, etc).


I am a n00b and don't know much about codes... but you would be a legend if you could actually make such a program for me... Very Happy

PS: I might even consider having your babies...


huh? if you mean me, it's just like i said...

open notepad
paste in what i said
save it as "ET.bat" - be sure it's not et.bat.txt (turn on file extentions)
put et.bat in the same folder as et.exe
configure all seeing eye to run et.bat instead of et.exe

you can get REALLY complicated with the batch files you have ASE launch. i once had quite an elaborate setup for detecting the etmain version, swapping out the files to update my game to that version, with menus for if it was etpro, if i was watching a demo, if i wanted to use an eye-candy config, etc etc etc. and it'd prompt me if i was pubbing or in a match, and perform different tasks depending. it got pretty anal so i deleted all of it and am now a "bleeding edge etpro" purist Razz

google DOS
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Players All times are GMT - 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group