banimod / etpro / ettv forums Forum Index banimod / etpro / ettv forums
Bani's Discussion Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

fps lag?

 
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tweekzor



Joined: 08 Feb 2008
Posts: 5

PostPosted: Fri Apr 04, 2008 2:53 am    Post subject: fps lag? Reply with quote

When i start ET i find no problems at all... cfg working all other settings etc

but when i attempt to join a server i connect with fps below 40 (and laggin)
the problem is that it is not my pc who cant handle it, cause it runs cod4 on 50-60fps too

another thing is that i dont always have that problem... i cant find any obvious reasons for the bad fps... when it dusnt happen i get 90-125 fps all the time on highest detail so i dont know what the problem could be. but it is really annoying me if i enter scrims and i cant get it fixed :S

does any1 have any idea what this can be? not in cfg happens without laoding cfg too
Back to top
View user's profile Send private message
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Fri Apr 04, 2008 10:38 am    Post subject: Re: fps lag? Reply with quote

tweekzor wrote:
but when i attempt to join a server i connect with fps below 40 (and laggin)
the problem is that it is not my pc who cant handle it, cause it runs cod4 on 50-60fps too

ET is CPU-based, COD is GPU-based.
So make sure there is nothing else thieving CPU-Power while Playing ET.
I had problems with some AV-Prog to slow down my ET because of checking every file everytime loaded. Needed to except those files from being cheked.
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tweekzor



Joined: 08 Feb 2008
Posts: 5

PostPosted: Sat Apr 05, 2008 3:03 am    Post subject: Reply with quote

which files i need to except then?
Back to top
View user's profile Send private message
Deus



Joined: 12 Mar 2004
Posts: 1053
Location: Germany

PostPosted: Sat Apr 05, 2008 3:19 am    Post subject: Reply with quote

tweekzor wrote:
which files i need to except then?

I excluded the whole ET-Directory.
But it is mainly ET.exe, the huge pk3s and the dlls
_________________

http://spielwelt15.monstersgame.net/?ac=vid&vid=39033566
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ReyalP



Joined: 25 Jul 2003
Posts: 1663

PostPosted: Tue Apr 15, 2008 3:06 pm    Post subject: Re: fps lag? Reply with quote

tweekzor wrote:
When i start ET i find no problems at all... cfg working all other settings etc

but when i attempt to join a server i connect with fps below 40 (and laggin)
the problem is that it is not my pc who cant handle it, cause it runs cod4 on 50-60fps too

another thing is that i dont always have that problem... i cant find any obvious reasons for the bad fps... when it dusnt happen i get 90-125 fps all the time on highest detail so i dont know what the problem could be. but it is really annoying me if i enter scrims and i cant get it fixed :S

does any1 have any idea what this can be? not in cfg happens without laoding cfg too

If you have a multicore CPU, you may have to adjust the threaded optimization option for nvidia cards as well.
_________________
send lawyers, guns and money
Back to top
View user's profile Send private message
gotenks



Joined: 15 Nov 2002
Posts: 4040
Location: out of my mind

PostPosted: Tue Apr 15, 2008 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

if you have multicore it may be best to limit et to 1 core
_________________
My Website

After a night of binge drinking:
=FF=im2good4u wrote:
WTF wanst i on top ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Father



Joined: 22 Jul 2006
Posts: 106
Location: Czech Republic

PostPosted: Wed Apr 16, 2008 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

I've FPS lags - but with different behavior.

Sometimes (NOT always) when I connect to server I've "stable" 76 FPS but FPS are drropping from 76 to 25 - periodically. See my lag-o-meter below.

If I quit WolfET and start againt n-times or set 'Process Priority' as 'Real Time' - it's OK.. Confused



So.. any ideas.. where is problem..?
_________________
If you don't do it, someone else will.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
WeblionX



Joined: 08 Sep 2002
Posts: 1163
Location: Tseaby

PostPosted: Mon Apr 21, 2008 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

If setting it to "Real Time" fixed it that means there's another process (Such as antivirus or similar) that is using enough CPU to cause ET to have problems.
_________________
Weblion "Th' Politically Inco'reck Tiger" X
If a VCR uses the 24-hour time format, does it still blink 12:00 after a power outage?
Pushing electrons since 1990
120VAC -> Ground == Bad
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    banimod / etpro / ettv forums Forum Index -> ET Players All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group